PPDD a fuzionat prin absorbţie cu UNPR

Partidul Poporului Dan Diaconescu, a fuzionat, prin absorbţie, cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, condusă de vicepremierul Gabriel Oprea. Acesta spune că formaţiunea nou rezultată îşi propune să îşi consolideze poziţia de al treilea partid din România.

Aflată la guvernare, Uniunea Naţională pentru Progresul României se întăreşte, după ce a fuzionat cu PPDD. UNPR este o formaţiune politică de centru-dreapta, ce se bazează pe doi piloni: interesul naţional şi dialogul social. Totodată, UNPR se prezintă ca adepta consensului politic pe marile teme de interes naţional. De cealaltă parte, PPDD a fost înfiinţat în 2011 de fostul patron OTV, Dan Diaconescu, aflat, în prezent în închisoare, iar din 2012 este condus de Simona Man. Deşi la alegerile parlamentare din 2012, pe listele PPDD au fost aleşi peste 60 de parlamentari, mulţi s-au alăturat în timp partidelor de la guvernare, sau celor din opoziţie, ceea ce a determinat chiar desfiinţarea grupului parlamentar al partidului de la Senat.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a salutat decizia PPDD, de a se alătura partidului pe care îl conduce şi a precizat că împreună cu noii veniţi, formaţiunea numără peste 500 mii de membri. Gabriel Oprea îşi propune ca, de la 1 septembrie, UNPR să aibă organizaţii în fiecare localitate importantă a ţării, astfel încât să-şi consolideze poziţia de al treilea partid din România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august