Situaţia se agravează în apropierea portului francez Calais

Situaţia se agravează în apropierea portului francez Calais. Noaptea trecută, aproximativ 1.700 de imigranţi au încercat să intre în tunelul de sub Canalul Mânecii, iar un poliţist a fost rănit. Comisia Europeană analizează situaţia şi oferă asistenţă tehnică pentru cele două ţări, Franţa şi Marea Britanie.
Imigranţii doresc să ajungă în Marea Britanie, spun autorităţile franceze. În urma solicitării venite din partea miniştrilor de interne francez şi britanic, Comisia Europeană declară că este pregătită să ajute cu asistenţă tehnică prin agenţiile sale europene şi să acorde finanţare de urgenţă pentru centrele de azil.
Purtătoarea de cuvânt a executivului comunitar: „Toate statele membre trebuie în acelaşi timp să combată reţelele de traficanţi de pe mare care pun în pericol viaţa imigranţilor ce vin din nordul Africii şi imigraţia ilegală, să arate în acelaşi timp solidaritate privind relocarea acestora. Reporter: Problema migraţiei a devenit o prioritate pentru UE, iar ultimul Eurobarometru publicat în urmă cu câteva zile, aici, la Bruxelles, arată că imigraţia a devenit principala preocupare pentru 38% dintre cetăţenii europeni, în creştere cu 14% faţă de anul trecut, lăsând pe locul doi situaţia economică şi şomajul, cum se întâmpla în anii trecuţi”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 august)