Ceremonial de predare a ştafetei în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force

La Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, s-a desfăşurat astăzi Ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional anual NATO Black Sea Rotational Force şi predarea ştafetei noilor militari veniţi să se antreneze în următoarele şase luni. Exerciţiul este condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi în Africa şi se desfăşoară în Marea Neagră, Balcani şi în Regiunea Caucazului. Corespondentul nostru Mona Constantinescu vine cu detalii.

Reporter: Batalionul 2, Regimentul 8 Infanterie Marină a predat astăzi comanda exerciţiului Black Sea Rotational Force către Batalionul 3 Regimentul 8 Infanterie Marină.

Lt col  Jeffery Stevenson, comandantul Batalionului 2: În ultimele şase luni, acest batalion a muncit într-un ritm alert. Este un  moment extrem de complicat în această regiune. Agresiunea şi influenţa Rusiei în Ucraina sunt reale. Au captat interesul întregii Europe de Est, pe care o asigurăm încă o dată de tot sprijinul nostru.
Reporter: Militarii Batalionului 3 vor continua acţiunile desfăşurate de predecesorii lor în cadrul exerciţiului  Black Sea Rotational Force.

Lt.col. Reginald McClam: Este o prioritate să menţinem o colaborare strânsă cu partenerii noştri est-europeni încă de la crearea forţei de rotaţie de la Marea Neagră, în 2010. Puşcaşii marini pot învăţa foarte multe de la aliaţii noştri, prin misiuni bilaterale şi multilaterale. Putem creşte gradul de securitate în zonă prin conjugarea capacităţilor noastre separate.

Reporter: În următoarele şase luni, cei aproximativ 500 de militari americani vor desfăşura misiuni care au drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţionere a păcii şi de contrainsurgenţe.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august