Rulouri cu vinete și brânză la cuptor

Rețetele cu vinete sunt inepuizabile. În cazul de față, vinetele joacă rolul de… clătite, se rulează și se umplu cu o cremă de brânză mai specială, apoi se dau la cuptor.

Ingredientele:

2 vinete medii

250 g ricotta

250 g mascarpone

400 g suc de roșii cu pulpă și verdeață Cirio Polpa

1 lămâie

3 căței usturoi

100 g cașcaval ras

busuioc, turmeric, ulei de măsline

pesmet

250 g iaurt gras – 10% (două cutii de câte 125 g)

Opțional, sos picant

Se taie vinetele pe lungime, se sărează și se lasă la scurs minim jumătate de oră. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor.

Între timp se prepară umplutura – ricotta și mascarpone + coaja rasă de lămâie + usturoiul zdrobit + busuiocul și turmericul se amestecă bine

Se toarnă pe fundul a două tăvi sucul de roșii (am folosit două tăvi înalte și înguste, se poate folosi și un singur vas mai mare, important este să fie suficient de înalt)

Când s-au făcut vinetele – am copt în două reprize – le-am lăsat la răcit și apoi le-am umplut cu amestecul de brânză și le-am rulat ca pe clătite

Se pun vinetele deasupra stratului de suc de roșii

Se adaugă câte un pahar de iaurt deasupra pentru fiecare tavă – 125 grame iaurt + cașcaval ras + sos picant, opțional și la urmă se presară puțin pesmet

Se dă la cuptor puțin, cât să se topească cașcavalul

Poftă bună!

Daniela Sîrbu