Bilanţ tragic pe litorul Mării Negre în weekend

Şapte persoane au murit înecate în acest weekend la mare, la Costineşti, Eforie şi Mangalia. Au fost valuri înalte şi curenţi puternici care i-au tras spre larg pe cei care nu au respectat interdicţiile de intrare în apă.

Salvamarii au arborat încă de vineri pe plajă, de la un capăt pe altul al litoralului, steagul roşu care interzice scăldatul din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici. Cu toate aceastea, mulţi dintre turişti au ignorat atenţionările salvamarilor şi s-au aventurat în mare. De la Mamaia până la Vama Veche s-au auzit fluierele salvatorilor, însă numărul celor i-au ignorat şi şi-au pus viaţa în pericol a crescut de la o oră la alta, aşa că bilanţul tragediilor petrecute în două zile este înfricoşător: şapte oameni au murit, iar mai mult de zece au fost salvaţi în ultimul moment. Intervenţiile salvamarilor au fost însă mult mai multe. Ei s-au luptat cu valurile pentru a-i aduce la mal pe temerarii care nu au înţeles să respecte atenţionările.

Acesta a fost cel mai aglomerat weekend la mare din acest sezon – ne-a mai trimis corespondenta noastră din Constanţa. Toate locurile de cazare sau de parcare au fost ocupate în staţiuni, iar traficul pe autostrada Soarelui a fost foarte intens. Aseară cinci maşini s-au ciocnit, iar traficul a fost deviat din această cauză aproximativ o oră.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 august