Mai multe persoane, printre care şi români, au fost rănite într-un incident la bordul trenului Sofia – Istanbul

Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui accident care a avut loc la trenul internaţional Sofia – Istanbul, au anunţat Căile Ferate Bulgare. În jurul orelor 21:40, duminică seara, la gara din Plovdiv, în momentul montării locomotivei diesel la trenul rapid internaţional 493, care călătoreşte pe traseul Sofia – Istanbul, locomotiva diesel s-a lovit de tren cu circa 15-20 de km/h.

În momentul impactului cu locomotiva, în vagoane au fost rănite 9 persoane – 8 cetăţeni străini şi o bulgăroaică. Românii au răni uşoare, bulgăroaica a fost mai serios afectată. Ea a fost internată în Spitalul Universitar „Sfântul Gheroghe”, cu nasul spart, traumatisme la bazin şi la piept. Viaţa ei nu este în pericol.

Ceilalţi răniţi, între care există şi mai mulţi cetăţeni români şi copil, un portughez, un spaniol şi un cetăţean german, au fost consultaţi şi lăsaţi  să plece. Locomotiva şi vagonul au suferit pagube materiale. Cu acest tren călătorea un grup format din 60 de turişti străini, pentru care este asigurat transportul cu autobuze până la Kapikule.

La locul incidentului au ajuns reprezentanţi al Căilor Ferate Bulgare – Transport de Călători SA. Sunt anchetate motivele care au dus la acest incident.
Traducerea: Mirela Petrescu