Sâmbătă are loc Bikestock – Parada bicicliștilor băcăuani

afis bikestock mare copySâmbătă, 15 august 2015, grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete organizează în centrul orașului, închis traficului rutier în această perioadă, Bikestock – Parada bicicliștilor băcăuani.

Evenimentul debutează la ora 20:00 în fața Primăriei Bacău, unde bicicliștii se vor aduna în semn de protest pentru faptul că aleșii locali nu și-au respectat promisiunile, nealocând la rectificarea bugetară din luna iulie fonduri destinate primelor demersuri (studii, concurs de idei) pentru realizarea de piste pentru biciclete în municipiul Bacău.

Bikestock – Parada bicicliștilor băcăuani nu se intercalează cu niciun spectacol din cadrul festivalului Theaterstock, prin urmare bicicliștii vor ocupa toată lățimea străzilor Nicolae Bălcescu și Mărășești, între Primăria Bacău și Statuia lui Ștefan cel Mare, porțiune de carosabil lungă de 900 de metri pe care o vor parcurge de mai multe ori începând cu ora 20:15.

Îi așteptăm la eveniment pe băcăuanii dornici de mișcare în număr cât mai mare deoarece scopul acțiunii este de a demonstra încă o dată autorităților dar și celorlalți băcăuani că suntem mulți bicicliști în Bacău și că avem nevoie de o infrastructură adecvată, și anume piste și parcări pentru biciclete. – Cristian Ghingheș, inițiator Băcăuanii vor piste pentru biciclete.

Parteneri: I Love Bacau, Bacăul Civic, Cetateni Activi pentru Bacau, NOI#Bacau, Elephant Bike Club, Probike Group Bacau, Romanian Youth Movement for Democracy, Surf the Earth Project – STEP, Divanul AdBlog, Be Great Romania (lista rămânând deschisă pentru cei care doresc să ne sprijine acțiunea!).