Donaţie către Muzeul Naţional Brukenthal

bruck 1Astăzi, 13 august 2015, doamna dr. Irmgard Sedler, directorul Muzeului din Kornwestheim, Germania, a făcut o donaţie de peste o sută de piese către Muzeul Naţional Brukenthal.

Donaţia cuprinde: 5 cărţi, 9 lucrări de grafică – xilogravuri policrome realizate de Gert Fabritius după citate din Moise, şi o mapă de investigaţii cu 91 de reproduceri de tipar după capodopere de Rembrandt, realizate la Muzeul Luvru, la începutul secolului al XX-lea, în epoca de debut a investigaţiilor cu raze X şi infraroşii.

La eveniment a participat Excelenţa sa Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, care a declarat că donaţia vine să consolideze o colaborare pe termen lung şi cu rezultate spectaculoase între specialiştii Muzeului Naţional Brukenthal şi muzeele partenere din Kornwestheim şi Gundelsheim.

Doamna dr. Irmgard Sedler a subliniat faptul că evenimentul se înscrie într-un şir lung de donaţii pe care doreşte să le facă Muzeului Naţional Brukenthal. „Am lucrat în acest muzeu şi cunosc colecţiile de grafică. De ani de zile mi-am propus ca ori de câte ori se iveşte ceva pe piaţa de antichităţi să cumpăr, să restaurez şi să donez.” În ceea ce priveşte xilogravurile policrome, doamna dr. Irmgard Sedler a precizat că donaţia vine din partea artistului Gert Fabritius, care a însărcinat-o să aducă lucrările.

La finalul anului trecut, muzeul a primit o altă donaţie de amploare din Germania, din partea familiei Vladimir şi Eliza Cantaragiu.

 bruck 2