”Festivalul limbii române”

Duminică, 16 august, începând cu ora 18.00, Ottawa va fi gazda spectacolului literar-artistic  ”Festivalul limbii române”, care va avea loc la Freiman Hall, Universitatea Ottawa, 610 Cumberland St., ON K1N 1A2.

 Organizat de Comunitatea Moldovenilor din Quebec, cu sprijinul comunității din Ottawa și susținerea Ambasadelor Republicii Moldova și al Ambasadei României, spectacolul de la Ottawa face parte dintr-un turneu în mai multe orașe din Canada și SUA..

 Spectacolul se centrează pe personalitatea și lucrările artistului Eugen Doga, compozitor și prozator, al cărui talent a fost recunoscut prin includerea uneia dintre lucrările sale muzicale în patrimoniul internațional UNESCO. Vor avea loc recitale din creația sa muzicală, susținute de naistul Vasile Iovu, prezentarea cărții biografice ”Eugen Doga: Muzica este prima și ultima mea iubire” a scriitoarei Luminița Dumbravă și proiecția filmului documentar ”Basarabie nu plânge!” al regizorului Teodor Guțu.

 Turneul nord-american al acestui spectacol este organizat cu susținerea financiară a Institutului Cultural Român și are loc în contextul sărbătoririi, la sfârșitul lunii august, a Zilei Limbii Române.