Târgul Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România, la Mamaia, se încheie cu ceremonia de decernare a premiilor ediţiei

Târgul Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România la Mamaia, se încheie astăzi cu ceremonia de decernare a premiilor ediţiei. Momentul va fi precedat, la ora 17:30, de un eveniment dedicat partenerilor media ai târgului. Până la încheierea oficială continuă şi campania „Cărţile se întorc acasă”, toţi cei care doresc să doneze cărţi sunt aşteptaţi pe faleza din faţa studioului Radio Vacanţa din Mamaia. În acest an volumele donate vor ajunge la Şcoala Generală nr.1 din comuna Ciocârlia, judeţul Constanţa.
De-a lungul timpului campania „Cărţile se întorc acasă” a adus multă bucurie, atât în rândul celor care au donat 2-3 cărţi sau biblioteci întregi, ştiind că ajung pe mâini bune, dar mai ales beneficiarilor cititori din toate zonele ţării.
Anca Badea, membră a echipei Gaudeaums: „În 2010 acest proiect iniţial „Coşul Târgului, a fost relansat cu numele de „Cărţile se întorc acasă” şi de atunci şi până astăzi, cu prilejul fiecărui Târg Gaudeamus pe care îl organizăm fie în Bucureşti, fie în ţară, au fost strânse aproximativ 115 mii de volume, care au ajuns în peste 250 de biblioteci din toată ţara şi din Republica Moldova. Sunt cu adevărat apreciate cărţile acestea, pentru că rar în ultima vreme mai ajung cărţi noi în aceste biblioteci”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 august)