Explozie puternică la Cairo, lângă clădirea serviciului pentru securitate internă

O puternică explozie a avut loc în suburbia Shubra El-Kheima din Cairo, capitala Egiptului. Explozia a fost atât de puternică încât s-a auzit în mai multe zone din capitala egipteană. Autorităţile au confirmat că explozia a fost rezultatul unui atac cu maşină capcană. Cu câteva secunde înainte de explozie, atacatorul a sărit din vehiculul aflat în mers şi a fost recuperat ulterior de un complice pe motocicletă. Şase poliţişti au fost răniţi în urma incidentului şi se află la spital în stare stabilă. Forţele de securitate au izolat zona unde a avut loc explozia şi cercetează în continuare pentru a stabili circumstanţele incidentului, informează corespondenţii CNN.

BBC SERVICIUL MONDIAL – 20 august

* * *

Presa oficială din Egipt informează că trei bombe au explodat la Cairo, capitala Egiptului, în apropiere de clădirea serviciilor pentru securitate naţională. Exploziile au fost extrem de puternice şi s-au auzit în mai multe zone ale capitalei egiptene. Potrivit informaţiilor iniţiale, şase persoane au fost rănite în urma incidentului. Deocamdată nu se cunoaşte cauza incidentului, precizează corespondenţii BBC.

BBC SERVICIUL MONDIAL – 20 august

* * *

Potrivit ultimelor informaţii, o explozie puternică s-a produs în Cairo, capitala Egiptului, în apropiere de clădirea serviciului pentru securitate internă şi clădirea tribunalului capitalei. Nu se ştie deocamdată care este cauza exploziei, dar ar putea fi victime multiple, au declarat surse din cadrul serviciului egiptean pentru securitate internă. Unele comentarii postate pe Twitter sugerează că explozia s-a auzit în mai multe părţi ale capitalei egiptene. Ziarul oficial „Al-Ahram” relatează că explozia s-a produs în cartierul Imbaba, dar nu dă detalii suplimentare. Militanţii care controlează zone din Peninsula Sinaişi care şi-au declarat susţinerea faţă de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au revendicat anterior mai multe atacuri asupra forţelor de securitate egiptene, subliniază corespondenţii Reuters.

REUTERS – 20 august