Întâlnirea domnului senator Titus Corlăţean cu dl Philippe Beke, ambasadorul Belgiei în România

Titus Corlăţean_Philippe BekeMarţi, 18 august 2015, senatorul Titus CORLĂŢEAN, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen l-a primit în vizită de rămas bun pe ambasadorul Belgiei în România, dl. Philippe BEKE, cu prilejul încheierii misiunii acestuia la Bucureşti.

Cu ocazia vizitei, senatorul Corlăţean a mulțumit domnului ambasador Beke și l-a felicitat pentru activitatea deosebită depusă în România în calitate de ambasador, și pentru rezultatele obținute în promovarea proiectelor de cooperare în plan politico-diplomatic, economic și cultural.

Totodată, senatorul Corlățean și-a exprimat recunoștința față de sprijinul constant acordat de autoritățile belgiene României, pentru aderarea la spațiul Schengen.

În cadrul convorbirilor au fost abordate teme de actualitate ale agendei europene, cu accent pe aspectele privind consolidarea spaţiului Schengen şi perspectivele aderării României.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă proiecte de cooperare în plan bilateral din perioada următoare, inclusiv reuniunea Forumului de Cooperare Descentralizată România – Belgia, care ar urma să fie organizată în România, la Iaşi, înainte de finalul acestui an. De asemenea, a fost menţionată și cooperarea pe linie parlamentară, în contextul vizitei Preşedintelui Senatului Belgian la Bucureşti, ce va avea loc în toamna acestui an şi, respectiv, a vizitei Grupului parlamentar românesc de prietenie cu Belgia la Bruxelles.

Ambasadorul Belgiei în România a oferit senatorului Corlăţean cele trei volume ale lucrării “175 de ani de relaţii diplomatice româno-belgiene”, apariţie editorială extrem de valoroasă, cuprinzând documente de arhivă, publicată sub coordonarea domnului ambasador Philippe Beke.

În final, oficialul român a urat ambasadorului Belgiei succes în îndeplinirea viitoarelor sale activităţi şi obiective profesionale. Oficialul belgian va pleca din România în perioada imediat următoare, fiind numit ambasador în Finlanda.