Clafoutis cu vinete

Clafoutis, celebrul desert franțuzesc, într-o variantă sărată, din nou cu vinete, obsesia sezonului! clafoutis1

O vânătă medie

Un ardei capia roșu

O ceapă albă

250 ml lapte

3 ouă

6 linguri de făină (am folosit integrală, merge la fel de bine cu orice tip de făină)

Condimente -“ sare, piper, boia dulce

Unt și pesmet pentru uns vasul

Vânăta se taie cubulețe, se sărează și se lasă puțin la scurs, apoi se stropește cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptor până se coace. Ardeiul și ceapa se taie, de asemenea, mărunt și se călesc în tigaie, în ulei de măsline.

Ouăle bătute și laptele se amestecă cu făina și condimentele.

Într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet se așează cubulețele de vinete coapte și ardeiul și ceapa călite, se toarnă deasupra compoziția de ouă bătute cu lapte și făină și se dă la cuptor, întâi la foc mai iute, apoi la foc mai mic. Este gata în mai puțin de jumătate de oră (depinde de puterea cuptorului).

 

 Poftă bună!

 Daniela Sîrbu