Prima editie a Bucharest Open Wheelchair Tennis va fi organizata la Bucuresti intre 28 si 30 august 2015

42 de sportivi din 13 tari vor concura pentru a acumula puncte in vederea calificarii la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016

Bucuresti, 20 august 2015: In perioada 28 – 30 august, Centrul National de Tenis din Bucuresti va gazdui prima editie a turneului de tenis de camp in scaun rulant “Bucharest Open Wheelchair Tennis“, categoria ITF Futures Series. Evenimentul este organizat de Fundatia Licinium in colaborare cu Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis, cu scopul de a crea unu nucleu de tineri cu handicap ce practica tenis de camp la nivel de performanta.

Meciurile se vor juca la Centrul National de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, București. La editia de anul acesta vor participa 42 de sportivi din 13 tari, ce vor concura la trei categorii: Men (30 jucatori), Women (7 jucatori) si Quad (5 jucatori). Wheelchair Tennis aplica aceleasi reguli ca si tenisul clasic, singura diferenta fiind ca mingea poate lovi pamantul de doua ori.

Primul concurs de tenis de camp in scaun cu rotile a avut loc in anul 1977 la Los Angeles, la initiativa fostilor sportivi de performanta Brad Parks si Jeff Minnenbraker, iar pana in anul 1980, deja peste 300 de jucatori participasera la competitiile US Open Wheelchair Tennis. In Europa, Franta a fost prima tara care a organizat concursuri dedicate. Sportul a devenit rapid popular la nivel global si a fost introdus intai ca eveniment demonstrativ in cadrul Olimpiadei de la Seoul din 1988, pentru ca in anul 1992 sa fie inclus in Jocurile Paralimpice de la Barcelona. Odata cu evenimentul similar de la Sidney, Australia din anul 2000, sportul a castigat o notorietate extraordinara si a fost inclus si in turneele de Grand Slam.

“Odata cu acest turneu, intram in circutul international de turnee de tenis de camp destinate persoanelor cu handicap, din care fac parte peste 160 de turnee internationale din 40 de tari. Romania se alatura astfel tarilor care organizeaza un turneu de baieti ATP, un turneu de fete WTA si un turneu WITF pentru sportivi cu dizabilitati. Mai mult, cum anul 2015 este an preolimpic, obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este sa sustina calificarea a cel putin unui sportiv roman la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016”, Cosmin Jurcan, Presedinte Fundatia Licinium.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este organizat cu sprijinul partenerilor corporate BRD Asset Management, Athenee Palace Hilton, Allianz Tiriac, Dedeman, Dorna, Tudor. Personal Tailor, Mobility, McCann, AdLemonade, al Ministerului Tineretului si Sportului si al voluntarilor pasionati de tenis.

Mai multe detalii despre programul evenimentului pe pagina de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/events/872902249452677/

Despre Fundatia Licinium

Fundatia Licinium urmareste valorificarea potentialului tinerilor cu handicap, sustinand o viata activa prin integrarea socio-profesionala.

Ea a luat fiinta in luna mai a anului 2000, la initiativa unui grup de tineri cu si fara handicap.

Experienta castigata in ultimii 10 ani ne provoaca sa luptam pentru crearea unei noi generatii de reprezentanti ai comunitatii persoanelor cu handicap.

Investitia in potential nu este o optiune, ci o necesitate, aceasta fiind singura sansa pentru ca valorile acestei generatii sa nu se piarda.http://www.licinium.ro/