”LOTCA de ARGINT” lansată la apă…pentru ultima oară

În perioada 28-30 august 2015, la Ghindărești are loc Festivalul Internațional ”Lotca de Argint”. Ediția a treia și ultima încheie o serie de evenimente complexe care au avut loc prin accesarea fondurilor Programului Operațional pentru Pescuit 2007 – 2013 “Are balta pește”.

Ca de obicei, programul cuprinde expoziție de artă culinară cu degustare de produse cu și din pește, expoziție de obiecte tradiționale de pescuit, spectacol de tradiții și obiceiuri și concurs de pescuit.

Deoarece în această perioadă rușii-lipoveni o sărbătoresc pe Sfânta Maria, festivalul va constitui un bun prilej pentru a reuni familiile venite de peste hotare în vacanță. Astfel, zona Ghindărești va deveni pentru o scurtă perioadă locul de întâlnire al rudelor și prietenilor la pescuit, expuneri diverse, gătit, dans și muzică.

Pe două ecrane immense se vor putea revedea fragmente ale manifestărilor prilejuite de primele două ediții de festival.

În cadrul spectacolului vor evolua grupuri și interpreți din Republica Moldova (Antonina Lăcătuș), Bulgaria (Olga Kuliceva, Veselin Dimitrov), Mangalia, Constanța, Cernavodă, Sfiștovka (Tulcea), Cerna (Tulcea) și alții. Invitatul special al acestei ediții este nimeni altul decât Gazi Demirel, sultanul muzicii orientale românești.

Intrarea este liberă, nu se plătește taxă.

Vă așteptăm să lansăm pentru ultima oară în valurile Dunării ”Lotca de Argint”!