Vizită de lucru a Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României în nordul Bucovinei (Ţinutul Herţa, raionul Storojineţ şi Cernăuţi), Ucraina

În perioada 28-31 august 2015, Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va avea o vizită de lucru în nordul Bucovinei (Ţinutul Herţa, raionul Storojineţ şi Cernăuţi), Ucraina.

Delegaţia, condusă de domnul senator Marcel Bujor, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, va avea o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Administraţiei Regionale de Stat din Regiunea Cernăuţi, cu primarii români din raionul Herţa şi Storojineţ, precum şi cu un grup de parlamentari ucraineni.

Membrii delegaţiei române vor participa, de asemenea, la manifestările dedicate Zilei Limbii Române în data de 31 august 2015.

Totodată, membrii Comisiei românilor de pretutindeni vor face o donaţie de carte românească şi o donaţie de computere.

Acţiunea de donare a volumelor de carte se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 şi are ca obiect dotarea bibliotecilor şcolilor româneşti din jurul graniţelor ţării. În cadrul acestui program, în septembrie 2014, au fost donate peste 4 000 de volume bibliotecii L iceului Mihai Eminescu, precum şi Universităţii de Stat din Comrat, Găgăuzia.