Vin pentru sange! Sau cum a crescut numarul donatorilor peste vara

Cel mai important lichid pentru om, in ciuda oricarei campanii publicitare, este sangele. Sunt zeci, sute, mii de oameni care au nevoie de o mana de ajutor si ale caror probleme s-ar injumatati daca ar fi destui donatori de sange.

In Romania, numarul donatorilor scade vara, in perioada concediilor, insa nevoia de sange pentru interventiile chirurgicale de urgenta creste. Doar 1,7% din populatia Romaniei doneaza, spre deosebire de Danemarca, unde procentul este de 12% (conform sieudonez.ro). Pornind de la aceasta idee, comunitatea OSP a demarat un proiect prin care isi incurajeaza membrii sa doneze sange in timpul verii si nu numai. Pentru ca unul dintre cele mai bune rezultate mereu il va da rasplata, OSP a cautat o modalitate de a multumi donatorilor si a gasit sprijin din partea cramei Alira.

Alira este o crama boutique din sud-estul tarii, cu podgorii in zonele Aliman si Rasova, Dobrogea, cu doar 80 ha si cu un vinificator francez de renume, indragostit de Romania, Marc Dworkin. Activitatea cramei Alira este indreptata spre crearea unor vinuri deosebite, imbinand tehnologiile moderne cu procedeele traditionale.

Alira s-a oferit sa rasplateasca donatorii cu o sticla de Alira Tribun, vinul rosu pozitionat ca “vox populi, aparatorul intereselor patriei”. Vinul creat special pentru a fi la dispozitia omului de rand si pentru a incuraja orice miscare a binelui.

“OSP este o comunitate de peste 6000 de oameni veseli si responsabili social, care isi doresc sa faca lucruri remarcate si remarcabile. Ideea campaniei #VinPentruSange ne-a venit urmand exemplul membrilor comunitatii care doneaza sange periodic. Este o campanie pe care vrem sa o desfasuram timp de o luna, in fiecare semestru, prin care dorim sa dam un exemplu de mobilizare al societatii civile.” declara Alexandru Dumitrescu, fondator OSP si avocat partener in cadrul ‘Dumitrescu si Dinu SPRL’.

Campania #VinPentruSange se intinde pana in data de 3 septembrie, iar membrii OSP vor premia cu o sticla de vin rosu, Alira Tribun, pe oricine se duce sa doneze sange si anunta in prealabil pe pagina evenimentului.