Ziua Limbii Române la Istanbul

Cu ocazia „Zilei Limbii Române”, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul organizează o campanie de promovare online a limbii române, un curs introductiv de limbă română pentru copii şi o proiecţie de film documentar.

Joi, 27 august 2015, ora 17:00, la sediul ICR Istanbul va avea loc cursul demonstrativ de limba română care vizează prezervarea identităţii etnice prin învăţarea şi utilizarea limbii române de către copiii proveniţi din familiile mixte şi promovarea în rândul membrilor comunităţii româneşti din Republica Turcia a cursurilor de limba română pentru copii, organizate de către Institut.

Cursul demonstrativ va fi urmat de prezentarea şi proiectarea filmului documentar „The Old-Time Village in the ASTRA MUSEUM”, de Dumitru Budrala, produs de ASTRA FILM şi CNM ASTRA, 2012, 40 de minute, cu subtitrare în limba engleză.

Filmul documentar „The Old-Time Village” a primit, în anul 2014, Marele Premiu pentru Cel mai bun film la cea de-a 2-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic desfăşurat în perioada 6-8 iunie, la Zlatna. Tradus în 6 limbi (engleză, franceză, germană, maghiară, italiană şi spaniolă), filmul a fost inclus în programul Zilele Portului Popular Românesc.

În acelaşi context, ICR Istanbul derulează între 21 august – 1 septembrie 2015 o campanie de promovare online a proverbelor şi aforismelor comune celor două culturi pe paginile oficiale de facebook administrate de către institut. Evenimentul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de promovare a culturii române prin sărbătorirea simultană a zilei limbii române în reţeaua institutelor culturale din străinătate. – transmite ICR Istanbul.

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel/fax:(+90212) 292 43 45

email:  icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro