Începe Festivalul Internaţional „George Enescu”

Cea de-a 22- a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se deschide în această seară, cu Rapsodia Nr. 1, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni ai ţării. Dirijor va fi Kristjan Jarvi, care la nivel european conduce deopotrivă cea mai veche Orchestră Radio şi cea mai nouă Orchestră de Tineret. Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului „George Enescu”, promite că ediţia de anul acesta se va menţine la standardul cu care publicul meloman a fost obişnuit.
Oana Marinescu: Continuă tradiţia Festivalului Enescu de a aduce cei mai buni artişti ai lumii pe scenele de la Bucureşti: Filarmonica din Berlin, Concertgebouw. Alături de acestea mai sunt şi alte participări în premieră, cum ar fi San Francisco Symphony, una dintre cele mai bune orchestre americane în acest moment. Avem artişti şi solişti renumiţi, cum este David Garrett, de exemplu, cum este Elisabeth Leonskaja şi mulţi alţii. Publicul este extrem de interesat de eveniment. La abonamentele la Ateneu, la unele serii de concerte, au fost epuizate în câteva secunde, luna februarie.
Realizator: Astăzi a avut loc o întâlnire, prefaţând deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu”, la care au participat artişti renumiţi şi reprezentanţi ai autorităţilor. Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional „George Enescu” se desfăşoară în perioada 30 august – 20 septembrie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august)