Profesorul Stefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce pe profesorul de origine germană Stefan Hell, născut în România, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie. În cadrul ceremoniei, care a avut la Palatul Cotroceni, Stefan Hell a subliniat rolul pe care perioada petrecută în România l-a avut în cariera sa.
Stefan Hell: Educaţiei pe care am primit-o în România ca tânăr, îi datorez o parte importantă a suceselor mele profesionale. Sunt convins că am beneficiat şi de faptul că ştiinţa şi tehnologia erau la loc de cinste în acei ani, în ciuda dificultăţilor din perioada comunistă. O lecţie care merită reţinută este că fiecare perioadă, nu contează cât de dificilă ar părea, s-ar putea să ofere seminţele care ar putea da roade într-un pământ fertil.
Născut în România, la Arad, Stefan Hell a plecat în Germania spre sfârşitul anilor ’70, după primul an de liceu. El face parte din echipa care a primit Premiul Nobel pentru o descoperire ce permite vizualizarea la microscop a unor detalii la scară extrem de mică, o realizare cu numeroase implicaţii în cercetarea medicală.