Austria şi Germania şi-au deschis graniţele pentru mii de imigranţi

Austria şi Germania şi-au deschis graniţele pentru mii de imigranţi, care încheie astfel o călătorie lungă şi grea dinspre zonele de conflict, precum Siria, ajungând în inima Europei. Mii de refugiaţi au ajuns în Germania şi Austria, venind din Ungaria, după ce autorităţile maghiare au relaxat restricţiile de călătorie.
Tot mai mulţi imigranţi se îndreaptă de la Budapesta spre graniţa cu Austria, iar responsabilii maghiari au anunţat că nu vor mai pune la dospoziţia lor alte autobuze. Mii de refugiaţi au ajuns la Munchen în sudul Germaniei, autorităţile de la Berlin estimând că numărul lor va creşdte în următoarele 24 de ore la 7 mii. Un tânăr sirian  ajuns în Germania se declară încâtat că a putut pleca din Ungaria.
-: Acum suntem liberi. După 4-5 zile în Ungaria ajunsesem într-o situaţie foarte proastă. Îi mulţumim lui Allah, lui Dumnezeu că am scăpat din infernul de acasă şi am putut să ajungem aici în Germania.
Reporter: Autorităţi maghiare au anunţat că vor desfăşura forţe de poliţie şi militari la graniţa de sud a Ungariei pentru a putea opri afluxul de imigranţi dinspre Serbia şi Macedonia. 4.200 de refugiati de pe Insula Lesbos sunt aşteptaţi să sosească în Portul Elen Pireu. Aceştia vor fi aduşi cu două feriboturi din Lesbos, insulă din Marea Egee copleşită de afluxul mare de refugiaţui din Orientul Mijlociu. Agenţiile de presă au relatat că un nou născut a fost găsit mort după ce părinţii săi ajunseseră pe ţărmul Insulei greceşti Agathonisi, cu o barcă plecată din Turcia. Grecia se confruntă cu un val de refugiaţi care trec sau încearcă să treacă zilnic din Turcia spre insulele elene estice Kos, Lesbos, Samos şi Agathonisi. Mii dintre ei aşteaptă să fie identificaţi şi trimişi cu feribotul în Atena de unde să-şi reia drumul spre alte ţari europene. Săptămâna aceasta lumea întreagă a fost şocată de fotografiile cu un băieţel sirian de 3 ani găsit înecat pe plajă în apropioerea staţiunii turceşti Bodrum, după ce a fost adus de ape la mal.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 septembrie)