NÉPSZABADSÁG: Parlamentul României înfiinţează o comisie specială pentru problemele refugiaţilor

În Parlament se va înfiinţa o comisie specială pentru problemele refugiaţilor care se va ocupa de aspectele legislative legate de cei ce solicită azil în ţară – a afirmat marţi László Borbély, preşedintele comisiei externe din Camera Deputaţilor.

La iniţiativa politicianului UDMR, în cadrul şedinţei comune a comisiilor de externe, apărare şi europene din Camera Deputaţilor şi Senat, şi comisia specială pentru aderarea României la Schengen s-a discutat despre evoluţia crizei europene a migraţiei.

După şedinţă, Borbély a confirmat că factorii abilitaţi din Bucureşti nu au obiecţii referitor la faptul că România va putea lua parte doar benevol la repartizarea refugiaţilor sosiţi în Europa şi nu poate primi o cotă obligatorie de refugiaţi.

După cum a afirmat, potrivit propunerii anterioare a României vor fi preluaţi din alte ţări membre 1.785 de refugiaţi, care vor veni în mai multe tranşe. Primele 300 de persoane sunt aşteptate în centrele speciale în luna noiembrie. La consfătuirea din legislativ nu s-a pus problema unei separări în funcţie de confesiunile refugiaţilor. (MTI)

NÉPSZABADSÁG (Ungaria), 8 septembrie 2015

Traducerea: Imola Stănescu