Emotii inainte de Hartapescar- Boat Fishing Challenge, singura competitie de pescuit extrem pe Dunare din Romania

Ambarcatiuni motorizate, pescari experimentati si adevarate provocari la competitia de pescuit extrem pe Dunare, Boat Fishing Challenge, editia a III-a. Fluviul inregistreaza cele mai joase cote din ultimii ani, vremea se anunta ploioasa si este posibil ca vantul sa creeze valuri mari sambata, 12 septembrie, in ziua concursului. In aceste conditii cincisprezece echipaje a cate doi pescari vor pescui pe Dunare, din barca, in curenti , in zone cu copaci scufundati , totul in incercarea de a localiza si de a scoate de sub ape cat mai multe capturi impresionante. Vom afla rezultatele lor dupa concurs.

Evenimentul Boat Fishing Challenge este organizat de Hartapescar.ro, harta Google a pescarilor din Romania si este fara indoiala un concurs atipic care a imbinat extremul activitatilor nautice cu pescuitul in ape salbatice. Competitia se desfasoara in jurul unei insule neamenajate, la cca. 6 km in aval de Giurgiu.

Regulamentul nu este unul foarte strict. Se puncteaza orice fel de peste de Dunare, singurele conditii fiind sa se pescuiasca din barca, cu maxim un coechipier, cu cel mult patru lansete per ambarcatiune, in limitele legale si in sectorul delimitat de organizatori. La final sunt premiate doua echipe, ambele castigatoare: echipajul care reuseste sa prinda cea mai mare captura si echipajul care reuseste sa prinda cea mai mare cantitate de peste.

„Prin organizaera Boat Fishing Challenge ne propunem sa promovam atat activitatile nautice practicate in mod responsabil pe Dunare, cat si pescuitul Catch & Release in ape salbatice. Dupa cantarire capturile se elibereaza.” a declarat George Dragne, director Hartapescar.ro.

Pescuitul din barca pe Dunare

Pentru partide palpitande de pescuit la Dunare este intodeauna preferabil sa dispuneti  de o ambarcatiune cu motor, de scule rezistente si va mai trebuie desigur, multa rabdare. Documentele necesare sunt  permisul de pescuit vizat pe anul in curs, viza Politiei de Frontiera in cazul in care pescuiti pe zona de granita si permisul de conducere ambarcatiune de agrement.