Radio România Cultural deschide sezonul de toamnă dintr-un liceu de elită din Bucureşti

Espresso, singurul matinal cultural national din România, îşi aşteaptă publicul cu ghiozdanul făcut pentru a începe şcoala aşa cum se cuvine. Luni, 14 septembrie, între orele 7:15 – 9:00, realizatorii emisiunii Espresso, Diana Joicaliuc şi Dan Vasiliu, vor transmite în direct de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti o ediţie specială, alături de invitaţii lor, elevi, profesori şi părinţi.

Într-o lume în care educaţia este esenţială, România obţine rezultate importante la olimpiadele internaţionale dar nu reuşeşte să-i ţină pe olimpici în ţară. În unele şcoli se discută despre introducerea tabletelor şi a cataloagelor online, dar în altele elevii sunt nevoiţi să înveţe în condiţii improprii, în timp ce rata abandonului şcolar e în creştere.

Ca şi până acum, în acest nou sezon, Radio România Cultural va aloca spaţii extinse ştirilor şi emisiunilor educaţionale, dedicate tinerilor ascultători şi formatorilor, şi va derula în continuare proiectele deja binecunoscute: „Ora de educaţie muzicală” şi „Ora de educaţie teatrală”.

Grila de toamnă a Radio România Cultural propune ascultătorilor, pe lângă emisiunile consacrate, şi alte noutăţi care vor avea ca prioritate informarea rapidă, profesionistă şi complexă a ascultătorilor despre cele mai importante evenimente culturale din ţară şi străinătate.

De asemenea postul va rămâne cea mai mare scenă on-air a ţării. Aici se va putea asculta stagiunea curentă a Orchestrelor şi corurilor radio, teatru radiofonic, seri de operă şi transmisii de la importante evenimente artistice naţionale şi internaţionale.