Consiliul General al Municipului Bucureşti, convocat pentru desemnarea primarului interimar al capitalei

Consiliul General al Municipului Bucureşti a fost convocat pentru desemnarea primarului interimar al capitalei. Decizia s-a luat după ce Sorin Oprescu a fost demis din funcţie printr-un ordin al prefectului Nicolae Petrovan. Acesta a luat act de hotărârea definitivă a instanţei de menţinere în arest preventiv a lui Sorin Oprescu. Între timp, partidele îşi precizează poziţia faţă de acest subiect. PNL îşi arată disponibilitatea de a discuta despre orice soluţie pentru numirea unui primar interimar dacă se întruneşte o majoritate care să susţină un acord pentru bucureşteni. Proiectul a fost prezentat de senatorul PNL Anca Boagiu.

Anca Boagiu: Sunt lucrări care aşteaptă să fie finalizate: magistrala V, Drumul Taberei-Pantelimon, magistrala VI, unde trebuiau deja să demareze lucrările de la gara de Nord până la Otopeni. A doua lucrare prioritară care din nou trebuia să fie gata este finalizarea centurii Bucureştiului, care este o prioritate naţională şi nu în ultimul rând plăţile restante care există la nivelul RADET şi adoptarea actului normativ de transferare a ELCEN în patrimoniul Municipiului Bucureşti şi prelungirea PUG ca soluţie de avarie.

Realizator: Potrivit declaraţiei preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, social-democraţii nu sunt interesaţi decât de luarea unor măsuri şi acţiuni care să nu tulbure viaţa bucureştenilor şi administraţia locală pentru ca Primăria Capitalei să funcţioneze în continuare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie