Eveniment jazzistic la Castelul Peleş

Eveniment_Jazz_PelesSurprize jazzistice în cadrul ediției a V a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si  Radio Romania Cultural.

Sâmbătă 26 septembrie 2015, de la ora 16, în sala de muzică a Castelului Peleș va avea loc un concert de jazz sustinut de New Landscapes, formație alcătuită din: vocalista Ana Maria Galea, pianistul Daniel  Csikos și contrabasistul Michael Acker. Aceștia vor explora teritoriul temelor standard, dar și al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Peles3Vocalista Ana Maria Galea s-a născut la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din întreaga ţară. Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul muzical sunt: Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte, Ana Maria susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte. Artista este şi iniţiatoarea proiectului „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş” şi a „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Peles2Pianistul Daniel Csikos este absolvent al Conservatorului din Cluj, clasa profesor Csiki Boldiszar, cu o bogată activitate concertistică atât în calitate de lider, cât şi de side-man. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2007, când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea, cu care colaborează şi în prezent. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 s-a implicat în proiectul “Oportunități la tine acasă”, destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A participat la Gala UNITER în calitate de invitat, ca şi la numeroase festivaluri, printre care Festivalul “Leonard” de la Galaţi, Festivalul International Studenţesc de Jazz de la Tîrgu Mureş sau „Vară de Jazz şi Poezie” la Palatul Mogoşoaia.

Peles1MICHAEL ACKER este absolvent al sectiei de Jazz/Muzică usoară a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Membru al ansamblului vocal-instrumental Canzonetta în perioada 1996 – 2008, Michael Acker a avut ocazia de a participa alături de ansamblu, în turnee în Germania, Austria şi Elveţia. În decembrie 2012, împreună cu Elena Mîndru Quintet, a susţinut un turneu naţional, cu ocazia lansarii discului „Romanian Christmas Stories”. Michael Acker a luat trofeul Festivalului de Jazz din Sibiu, ediţia din anul 2013, alături de Liviu Negru şi Alexandru Olteanu, în formula Blue Train. În aprilie 2012 obţine premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul Internaţional Studentesc de Jazz, din Tirgu-Mures, alături de Ana-Cristina Leonte şi Albert Tajti. A colaborat cu Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Sebastian Spanache, Nicolas Simion, Lucian Nagy, Cristian Soleanu, Garbis Dedeian, Mihai Iordache, Eduard Jak Neumann, Alexandru Anastasiu, Fernando Mihalache, Petra Acker, Luiza Zan, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Elena Mindru, Ciprian Pop, Sorin Romanescu, Alex Man, Sian Brie, Sorin Terinte, George Natsis, Jimmi Cserkesz, Tavi Scurtu, Laurentiu Zmau, Vlad Popescu, Eugen Nichiteanu, precum şi cu artisti straini: Tony Miceli (SUA), Matt Smith (SUA), Eamon Dilworth (Australia) si Nick Bartsch (Elvetia).

Programul complet al stagiunii pe:

http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Radio Romania Cultural, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Port.ro, Best-event.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, Agentia de carte, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro, Capital cultural, Enjoytv.ro.

Sebastian CRACIUN

 Presedinte al Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores

http://asociatiaprovalores.wordpress.com

Tel. 0743123631