Lansare FRENCHMANIA la Institutul francez

Institutul Francez din România, în parteneriat cu TV5MONDE, susține  promovarea muzicii francofone, în special prin contribuția la reușita Festivalului « Chants, sons sur scène », a cărui finală se desfășoară în fiecare an, în luna mai, la Baia Mare și care, sub îndrumarea Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză (ARPF), oferă șansa la peste 600 de tineri romani de a cânta în limba franceză.

Bazându-se pe ideea originală a lui  Christophe Gigaudaut, director al Institutului Francez din România şi a cântăreţului şi compozitorului român Keo, Institutul Francez din Bucureşti va fi gazda unor seri muzicale de exceptie, din septembrie 2015 până în iunie 2016. Staruri ale muzicii româneşti vor interpreta live cântece de pe noua scenă a hexagonului şi vor evoca relaţia lor cu muzica franceză.

Mai puţin cunoscuţi francofoni şi convinşi francofili, Alexandra Ungureanu, Lora, Paula Seling, Dorian Popa, Cornel Ilie (Vunk) şi Bodo (Proconsul) vor fi invitaţii acestor două prime întâlniri, din 30 septembrie şi 18 noiembrie 2015.

Prezentate de Teo Trandafir şi animate de către Keo, aceste întâlniri artistice şi interpretări muzicale în ambienţa intimă a sălii Elvira Popescu a Institutului Francez, vor fi transmise pe reţelele sociale pentru a ajunge la cât mai mulţi iubitori de muzică şi pentru a reuşi să se întrepătrundă cântecele franceze în peisajul muzical românesc.

Pentru a participa la prima întâlnire de miercuri 30 septembrie 2015, spectatorii pot câștiga invitații, trimițând un mail lafrenchmania@institutfrancais.ro