Poliţia recomandă părinţilor să încerce să aibă un control cât mai mare asupra modului în care folosesc minorii reţelele de socializare

Poliţia recomandă părinţilor să fie mai atenţi şi să încerce să aibă un control cât mai mare asupra modului în care folosesc minorii reţelele de socializare. Un caz recent din judeţul Vâlcea, în care o adolescentă a dispărut în Turcia în urma unor conversaţii pe internet, i-a determinat pe poliţişti să intensifice campaniile de informare.

Cazul recent al adolescentei, ajunsă în Turcia la persoana de care s-a îndrăgostit prin intermediul unei reţele de socializare îi determină pe poliţiştii vâlceni să vină în ajutorul tinerilor, dar mai ales al părinţilor cu o amplă campanie de informare. Oamenii legii sunt de părere că acest caz ar trebui să fie un semnal pentru părinţi, în sensul de a fi mult mai informaţi asupra modalităţilor în care îşi pot controla odraslele chiar şi în mediul virtual. Aceştia trebuie să ştie că există numeroase modalităţi de restricţionare a unor funcţii deţinute de reţelele de socializare. Controlul parental este cel care îi va putea ajuta pe părinţi să fie mult mai vigilenţi atunci când vine vorba de viaţa copiilor petrecută în mediul virtual.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -16 septembrie