Ediția de anul acesta a RFI Park(ing) Day se desfășoară sub semnul Conferinței Paris Climat 2015

RFI România, cu susținerea Ambasadei Franței în România, organizează vineri, 18 septembrie, între orele 10.00 -18.00 , pentru a șasea oară consecutiv în Capitală evenimentul PARK(ing) Day, un manifest pentru un oraş mai verde.

Ediția de anul acesta se va desfășura sub semnul conferinței Paris Climat 2015, iar în acest context vor fi prezenți la eveniment Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, și doamna Medeea Marinescu, Ambasadoarea Conferinței Paris Climat 2015 în România .

Strada Lipscani din Bucureşti – zona Hanului Gabroveni – va fi acoperită, preţ de câteva ore, cu gazon viu şi redată celor care îşi doresc un oraş mai verde.

Mai multe evenimente dedicate tinerilor și copiilor vor fi organizate de RFI și partenerii lor.

RFI România a înscris Bucureştiul, încă din anul 2009, pe harta mondială a PARK(ing) Day, alături de oraşe precum Paris, Berlin, San Francisco, Munchen, Washington, Chicago, Bratislava, Lyon, Melbourne sau Singapore.

Despre PARK(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de către studioul de Artă Rebar din San Francisco, în anul 2005. El constă în aşezarea de gazon viu pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. În anul 2011, PARK(ing) Day însemna aproape 1000 de parcuri, în peste 160 de oraşe, din 35 de ţări şi şase continente.  În mod tradițional, PARK(ing) Day se desfăşoară la nivel mondial în a treia zi de vineri a lunii septembrie.

Despre COP21

Franța va găzdui și va prezida cea de-a 21-a Conferință a părților la Convenția-cadru a  Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21 / CMP11),  cunoscută, de asemenea, sub numele de „Paris 2015”, care va avea loc  între 30 noiembrie și  11 decembrie 2015.

Acesta este o reuniune crucială, deoarece trebuie să conducă la un nou acord internațional privind clima, aplicabil tuturor țărilor, cu scopul de a menține încălzirea globală sub două  grade Celsius. Prin urmare, Franța va juca un rol de lider pe plan internațional, pentru a aduce armoniza opiniile și de a facilita căutarea unui consens al ONU, precum și în cadrul Uniunii Europene, care are un loc important în negocierile privind clima.

Despre RFI România

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în întreaga ţară.