Târgul RuralFest se desfăşoară la Bucureşti

Peste 80 de producători şi aproape 40 de meşteşugari din toate zonele ţării vă aşteaptă astăzi în capitală, pe Şoseaua Kiseleff, cu produse tradiţionale. Târgul RuralFest, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, este inspirat de manifestări similare din alte state comunitare şi îşi propune să restabilească puntea dintre sate şi oraşe. Angela Filote, şeful acestei Instuţii, i-a invitat pe vizitatori, la deschidere, să caute şi să cumpere produse tradiţionale. La rândul său, ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, a apreciat progresele făcute de România pe acest sector, dar a recunoscut şi că ţara noastră mai are de lucru la capitolul promovarea producătorilor în străinătate.

Daniel Constantin: Sigur că mai avem foarte multe lucruri de făcut atât pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, cât şi pentru îmbunătăţirea produselor, dar România a făcut un real progres în ceea ce înseamnă produse tradiţionale, produse ecologice, orice fel de produse din punct de vedere cantitativ, dar şi din punct de vedere calitativ.

Realizator: Reporterul nostru, Atena Teognoste, ne-a transmis că la eveniment au mai fost prezenţi ministrul educaţiei, ministrul agriculturii din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai ambasadelor acreditate în Bucureşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie