Comunicat de presa RuralFest, Bucuresti

Doripesco  a  participat  duminică,  20  septembrie,  la  cea  de-a  doua  ediție  a  RuralFest  București,eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu MinisterulAgriculturii  și  Dezvoltării  Rurale  și  cu  Primăria  Municipiului  București.  Astfel,  în  intervalul  9:00 –20:00, șoseaua Kiseleff a fost închisă circulației auto pe porțiunea dintre piața Victoriei și str. Arh. IonMincu pentru a face loc satului din mijlocul capitalei. Într-o ambianță tradițională, vizitatorii au fostpoftiți de peste 200 expozanți la un festin adevărat cu produse tradiționale, naturale sau ecologice,de la fructe și  legume până la delicatese pescărești,  de panificație,  cârnați,  bulz,  sarmale, uleiuri presate la rece sau produse cosmetice din miere și lavandă, expoziție și demonstrații meșteșugărești,restaurante cu preparate tradiționale din diferite regiuni ale țării, standuri ale ambasadelor statelormembre UE în România, cu produse specifice țărilor lor. Evenimentul a fost deschis de către MinistrulAgriculturii Daniel Constantin, alături de Ministrul Agriculturii al Republicii Moldova.

O atenție deosebită s-a acordat produsului Doripesco, NOVACUL AFUMAT DIN ŢARA BÂRSEI, uniculprodus din sectorul piscicol cu Protecție Națională și singurul produs din județul Brașov care este încurs de obținere a protecției Indicație Geografică Protejată. Acesta a atras foarte mulți vizitatori lastandul Doripesco, care l-au degustat și apreciat pentru savoarea deosebită a cărnii fragede de novac,accentuată de savoarea rezultată în urma procesului de afumare conform tradiției, la cald, cu lemnde esență tare (fag). Un alt produs Doripesco, foarte căutat și al cărui stoc s-a epuizat rapid, estereprezentat  de  Zacusca  din  pește  cu  ciuperci,  un  produs  de  toamnă,  natural  și  foarte sănătos. Bucureștenii prezenți la RuralFest au fost foarte încântați și de noile produse gustoase și dietetice din păstrăv: File din păstrăv cu sos de măsline, Sote din păstrăv cu spanac, Aperitiv din păstrăv cu fulgi demigdale, Vinegreta și Ostropelul din păstrăv.

Compania Doripesco încurajează o alimentație responsabilă, iar peștele a fost și rămâne o sursă desănătate. Feedback-ul clienților este ceea ce ne confirmă faptul că drumul ales este cel care aducesatisfacția acestora și bucuria nostră, generând  mereu noi produse, însă păstrând aceeași carte devizită:  calitatea.  În  prezent,  compania  Doripesco  deține  în  portofoliul  său  7  produse  cu atestattradițional: Salată de Icre de Crap, Salată de Icre Ardelenească, Batog Afumat, Păstrăv Ardelenesc, Păstrăv Ardelenesc condimentat, Baghetă Pescărească, Pastramă Pescărească.