Sorin Zlat si invitatii sai, concert si lansari la Institutul Cultural Roman

Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 19.00, jazz-ul ocupa sala ICR (Aleea Alexandru 38, Bucuresti): Sorin Zlat Trio va marca, printr-un concert, aparitia unui nou album al formatiei – ENDURANCE (A&A Records, 2015). In cadrul evenimentului, organizat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Fundatia Muzza, va avea loc, de asemenea, lansarea volumelor Teme de jazz – compozitori romani (Editura Grafoart) si Jazz cocktail (Editura Tracus Arte) ale muzicologului Alexandru Sipa.

Sorin Zlat Trio a luat nastere in 2008 si a concertat la festivaluri prestigioase si in cluburi celebre din Montreux, Londra, Berlin s.a. Repertoriul cuprinde compozitii personale si cover-uri,  combinand stiluri precum cool jazz, latin, post-bop si clasic. Endurance esteun album dedicat familiei, cu piese care ilustreaza, in ansamblu, o multitudine de   trairi: bucurie, tristete, renastere, speranta, durere, rabdare.

Culegerea Teme de jazz – compozitori romani alcatuita si ingrijita de Alexandru Sipa cuprinde 87 de piese semnate de 17 dintre cei mai cunoscuti si apreciati autori, reprezentativi pentru toate generatiile de muzicieni romani de jazz. Jazz cocktail include texte publicate de autor in ultimul deceniu si documente – autografe si imagini ale unor artisti cunoscuti din tara si strainatate.

Intrarea este libera.  Dupa concert, muzicienii si autorul volumelor lansate vor oferi autografe.

In deschidere, de la ora 18.00, reprezentantii mass media sunt invitati la o intalnire cu organizatorii si protagonistii evenimentului.