România nu ar trebui să primească refugiaţi, consideră mai bine de jumătate dintre români – conform unui sondaj de opinie

România nu ar trebui să primească refugiaţi, consideră mai bine de jumătate dintre români, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda „Adevărul”. De asemenea, aproape o treime cred că România ar putea deveni o ţară de tranzit pentru refugiaţi.
Conform sondajului realizat de INSCOP, dacă 56% dintre români se opun primirii de refugiaţi, aproximativ o treime dintre cei intervievaţi sunt de părere că România ar trebui să accepte refugiaţi. Chiar şi în rândul celor care sunt de acord cu primirea de refugiaţi, cea mai mare parte – peste 80% – sunt de părere că nu ar trebui ca României să i se impună cote de migranţi pe care să-i accepte obligatoriu.   Peste două treimi dintre participanţii la sondaj nu ar accepta refugiaţi în localitatea în care locuiesc, în timp ce un sfert ar fi de acord ca migranţii să se stabilească în România. Sondajul a fost realizat în perioada 10-15 septembrie, pe un eşantion de 1085 de persoane şi are o eroare maximă admisă de 3 procente.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 septembrie)