Moţiunea de cenzură la adresa guvernului a fost citită în plenul parlamentului

Moţiunea de cenzură la adresa guvernului a fost citită, astăzi, în plenul parlamentului. În documentul semnat de 180 de parlamentari, liberalii au cerut demiterea executivului, în urma trimiterii în judecată a premierului Victor Ponta. Reporterul Cătălin Purcaru se află acum la parlament şi ne oferă amănunte în direct. Bun găsit, Cătălin!
Reporter: Bun găsit! Liberalii susţin că trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta compromite o naţiune întreagă şi, de aceea, primul ministru trebuie să plece din fruntea guvernului. Textul moţiunii de cenzură a fost citit în plenul reunit al parlamentului de liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.
Eugen Nicolăescu: Un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României. Un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României. Un premier aflat în faţa judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele şi contribuţiile românilor. Un premier acuzat de fapte legate de corupţie nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016. Un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului între două înfăţişări.
Reporter: Eugen Nicolăescu a solicitat partidelor din arcul guvernamental să sprjine demersul PNL împotriva Cabinetului Ponta. Liderii PSD şi UNPR au anunţat, însă, că susţin actualul guvern. Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată de senatori şi deputaţi, marţi, săptămâna viitoare. Pentru a fi adoptată are nevoie de 275 de voturi favorabile.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie