Preşedintele Klaus Iohannis începe vizita în Statele Unite

Preşedintele Klaus Iohannis începe astăzi o vizită în Statele Unite. Şeful statului va merge la New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU, iar la Washington va avea o întrevedere cu vicepreşedintele american, Joe Biden.

Reporter: Carmen Gavrilă – La New York va fi adoptată şi Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Este vorba despre un angajament al şefilor de stat şi de guvern considerat istoric pentru că stabileşte un set de obiective universale pentru lume în plină transformare. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la invitaţia preşedintelui american Barack Obama şi la summitul privind lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, o reuniune importantă la care încă nu este clar dacă va fi prezent şi preşedintele rus, Vladimir Putin, care a declarat în mod repetat că ISIS este o ameninţare pentru Rusia.

Klaus Iohannis va avea şi o întâlnire la Casa Albă cu vicepreşedintele american Joe Biden, cu care va discuta despre întărirea parteneriatului stategic dintre cele două ţări. În această perioadă, în Statele Unite, se află şi directorul SRI, Eduard Hellvig, care a avut deja întâlniri pe teme de securitate, migraţie în Europa şi contraterorism cu directorul CIA şi cu conducerea FBI. Eduard Hellvig are programate întrevederi şi cu reprezentanţi ai altor agenţii de securitate americane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 septembrie