Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat vineri, 25 septembrie 2015, „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi”

Acţiunea s-a desfăşurat la Colegiul Economic Viilor, din Şos. Viilor, nr.38, sector 5, Bucureşti.

În vederea participării la Bursă au fost contactaţi 250 de angajatori, din care s-au prezentat 31, aceştia oferind un număr de 620 locuri de muncă, pentru absolvenții cu studii superioare, studii medii, muncitori calificați și muncitori necalificați. Participanţii au fost în număr de 210 persoane, dintre care 104 absolventi de invatamant.

Profesiile, meseriile sau ocupațiile în care agenții economici din județul Ilfov oferă locuri de munca sunt : mecanic auto, tâmplar, tehnician prestații vehicule, pizzar, agent servicii client, director general societate comercială, inginer, lucrător comercial, casier, electrician, șofer, manipulant mărfuri, paznic, florar decorator, etc.

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a amenajat un atelier  pentru tehnici de cautare loc de munca (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intentie, prezentarea la un interviu) participand un numar de 104 de persoane.

De asemenea, consilierii de orientare profesională ai instituţiei noastre au oferit detalii despre   serviciile pe care A.J.O.F.M. Ilfov le pune la dispoziţia angajatorilor, cât şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă, precum şi informaţii despre condiţiile de muncă în străinătate, prin intermediul consilierului EURES.

La acest eveniment important au participat membrii Consiliului Consultativ AJOFM Ilfov si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane reprezentata prin domnul Comisar Sef de Politie Bragaru Petre.