Autorităţile ungare au făcut bilanţul valului migraţionist

Autorităţile ungare au făcut astăzi bilanţul valului migraţionist şi au anunţat că anul acesta au fost sistate procedurile de acordare a statutului de refugiat în cazul a 75.000 de persoane, deoarece solicitanţii de azil au părăsit între timp ţara. În ultimele 48 de ore, potrivit poliţiei, în jur de 18.000 de imigranţi au intrat în Ungaria dinspre Croaţia. Transmite de la Budapesta Emil Groaza.

Reporter: Peste 7.800 de persoane au ajuns şi ieri în Ungaria, sosind dinspre Croaţia, după ce în ziua anterioară au fost înregistraţi aproximativ 10.000 de imigranţi la graniţa dintre cele două ţări, potrivit unor informaţii prezentate astăzi de Poliţia ungară. Conform unui sistem pus la punct în ultima săptămână, oamenii sunt preluaţi de la frontiera comună de poliţiştii ungari şi transportaţi spre centrele de înregistrare de la graniţa cu Austria de unde aceştia îşi continuă apoi drumul şi intră în ţara vecină. Sunt imigranţi care încearcă în continuare să pătrundă pe teritoriul Ungariei prin traversarea frontierei ungaro-sârbe, unde a fost amplasat un gard pe o lungime de 175 de kilometri, dar numărul acestora este unul mic, ieri fiind depistate în zonă doar în jur de 300 de persoane.

Astăzi, poliţiştii ungari au reţinut două persoane în sud-vestul Ungariei care coborâseră din trenul care urma să le transporte spre centrele de înregistrare şi care, potrivit unor informaţii deocamdată neconfirmate oficial de autorităţi, s-ar fi aflat în grupul de imigranţi care aruncaseră cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine în timpul incidentelor înregistrate săptămâna trecută la punctul de trecere a frontierei ungaro-sârbe de la Röszke.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 septembrie