Noaptea cercetătorilor, marcată în 300 de oraşe din 24 de ţări europene

Este Noaptea Cercetătorilor, marcată pentru popularizarea ştiinţei, în 300 de oraşe din 24 de ţări europene. Expoziţii şi experimente ştiinţifice, conferinţe şi concursuri au fost organizate şi în 20 de oraşe din România. Reporterul nostru Daniela Manuţă a luat pulsul evenimentului în Capitală, în Piaţa Universităţii. Ea a stat de vorbă cu unul dintre organizatori, Ioana Vasiliev, şi cu câţiva participanţi.
Ioana Vasiliev: Suntem la ediţia jubiliară de zece ani a Nopţii Cercetătorilor în Europa. Cu această ocazie, avem un stand de sărbătoare, numit Camera viitorului, vizitatorii pot veni să îşi facă poze, care vor ajunge la vizitatorii Ediţiei 2025. Noi suntem aici deschişi să vină să stea cât doresc ei, astfel încât să îşi descopere cercetătorul din ei.
-: Un eveniment foarte interesant şi mi se pare un concept foarte bun de a promova ştiinţele, pentru că, de obicei, de multe ori, oamenii interpretează greşit, cred că sunt doar pentru, nu ştiu, oamenii care stau foarte mulţi şi doar în laborator şi învaţă, de obicei este văzută ca o chestie închisă, dar aici îmi place că dă oportunitatea tuturor.
Reporter: Ţie cum ţi se pare evenimentul?
-: Mi se pare foarte interesant. Până acum mi-au plăcut exerciţiile de echilibru.
-: Ştiinţa ar trebui să fie predată aşa cum trebuie şi chiar să fie în vieţile noastre, pentru că avem foarte multe de învăţat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 septembrie