Au început înscrierile la concursul mass-media SALUT !

Prima competiție mass-media din România pe teme legate de migrație a luat startul în ziua de 7 septembrie 2015! Organizatorul concursului SALUT! este Fundația ICAR, organizație care, de peste 20 de ani, acordă gratuit servicii medicale, psihologice, sociale și consiliere juridică victimelor torturii, relelor tratamente și încălcării drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt foști deținuți politici, refugiați, solicitanți de azil, migranți fără documente și alți migranți.

La concurs pot participa jurnaliști din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajați ai unei organizații de presă sau jurnaliști freelance, precum și bloggeri. Participanții pot înscrie în competiție articole print sau online publicate în limba română, în media tipărită sau online (bloguri și site-uri de specialitate – jurnalism, migrație, cultură, drepturile omului etc.), materiale video și materiale audio difuzate pe un post radio/TV românesc, în intervalul 1 iulie 2014 – 1 noiembrie 2015.

Categorii de concurs:

  • Presă scrisă și agenții
  • Radio
  • Televiziune
  • Online și multimedia

Înscriere:

  • Nu există taxă de înscriere, participarea este liberă.
  • Înscrierile se fac electronic. Participanții vor trimite la adresa concurs@icarfoundation.ro, direct sau prin transfer online, următoarele: copii ale materialelor depuse pentru concurs: înregistrare, scan/fotocopie, link (cu dovada datei de publicare); formularul de înscriere completat (se poate descărca de pe site-ul ro și de pe pagina de facebook a proiectului, www.facebook.com/SALUT.ICAR; un scurt CV.
  • Un participant se poate înscrie la mai multe categorii de concurs și poate înscrie cel mult 2 materiale la fiecare categorie.

Participanții vor primi confirmarea înscrierii pe adresa de e-mail furnizată.

Juriu

Articolele/materialele înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din cinci membri: doi jurnaliști, un reprezentant al comunităților de migranți din România, un reprezentant al organziatorului și un reprezentant al unei organizații internaționale în domeniul migrației.

 Premii

Premiile oferite în cadrul concursului mass-media SALUT! au o valoare totală de 2.200 de euro. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda Premiul categoriei și două mențiuni.

Premiul categoriei: un aparat din categoria electronice (unul dintre cele de mai jos), diplomă și materiale promoționale

  • Aparat foto
  • Tabletă
  • Laptop
  • Camera video

 Mențiune: diplomă și materiale promoționale (șapcă, tricou, pix etc.)

Câștigătorii premiilor oferite în cadrul acestui concurs nu au posibilitatea de a primi contravaloarea în bani a premiilor sau schimbarea acestora cu alte bunuri și nici nu pot solicita schimbarea caracteristicilor obiectelor acordate ca premii.

Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii care va fi organizată în data de 10 decembrie 2015, în Studioul Horia Bernea al MNȚR.

Pentru detalii, criterii de participare, tematică de concurs și alte informații importante, vă rugăm să citiți cu atenție regulamentul de concurs, disponibil pe site-ul Fundației ICAR, pe site-ul MNȚR și pe pagina de Facebook a proiectului.

Calendarul concursului:

  • 7 septembrie – 7 noiembrie: înscrierea materialelor în concurs
  • 8 noiembrie – 8 decembrie: evaluarea materialelor, jurizare
  • 10 decembrie – ceremonia de decernare a premiilor

Competiția de față este parte a proiectului SALUT – Suntem Acasă în locul Unde Trăim, derulat de Fundația ICAR, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), în perioada 1 iulie 2015 – 29 februarie 2016, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Vă așteptăm!

Succes!

Persoană de contact: Dan Ivănescu – tel. 0732 065 411