Anunţ donare sânge în oraşul Cernavodă

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Primaria Orasului Cernavodă, organizează sâmbătă 03.10.2015 între orele 08.30- 12.30 o acţiune de donare de sânge.

Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă şi localităţile învecinate care doresc sa îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare.

-o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor.

-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sange.

Vă aşteptăm sâmbătă 03.10. 2015 la Spitalul Orăşenesc Cernavodă din localitatea Cernavodă cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!

Director CRTS Constanta

Dr. Alina Mirella DOBROTA