S-a ajuns la un acord cu Romgaz pentru eşalonarea datoriei

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a declarat astăzi că s-a ajuns la un acord cu Romgaz pentru eşalonarea datoriei de 362 de milioane de lei pe o perioadă de 2 ani astfel încât să nu fie întreruptă, după data de 15 octombrie, furnizarea de gaze iar bucureştenii să beneficieze în continuare de apă caldă şi căldură. Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a mai declarat că Primăria Capitalei trebuie să aloce până la sfârşitul anului aproximativ 450 de milioane de lei astfel încât regia de termoficare să-şi plătească o parte din datoriile către producătorul de energie termică.
Marcel Nicolaescu: Să eşalonăm această datorie pe zece ani, şi există o disponibilitate din partea RADET-ului însuşită şi de doi primari generali interimari. Important în situaţia tensionată pe care o avem /…/ să ne dea cel puţin 200 de milioane anul acesta. De asemenea, analizăm ca prin rectificare pozitivă să se bugeteze componenta de 50% din subvenţie la nivelul la care să o acopere total.
Realizator: Directorul general al ELCEN a mai precizat că în această iarnă va înfiinţa un comandament de iarnă împreună cu RADET, pentru asigurarea agentului termic către populaţie, transmite reporterul Atena Teognoste.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie