România : țară invitată de onoare a celei de-a 24 ediții a Sommet de l’Elevage în Franța

România este țară invitată de onoare a celei de-a 24 ediții a Sommet de l’Elevage – târgul european  al profesioniștilor din zootehnie, care are loc la Clermont-Ferrand, Franța, în perioada 7-9 octombrie 2015.

Cea de-a 24-a ediție a Sommet de l’Elevage va reuni 1.300 de expozanți (dintre care 270 de internaționali din 28 de țări) și 85.000 de vizitatori profesioniști (dintre care  4.000 de  vizitatori internaționali din 70 de țări).

Din România vor participa aproximativ 50 de crescători de bovine și ovine specializați fie în producția de lapte, fie în producția de carne. Obiectivul principal al vizitatorilor români este cel de a cunoaște mai bine rasele franceze și de a intra în contact cu exportatorii francezi și cu producătorii de echipamente specifice.

În cadrul târgului de la Clermont-Ferrand, regiune situată în inima Masivului Central Francez, cea mai importantă regiune specializată  în creșterea bovinelor de carne din Europa,  vor fi prezentate în concursuri 2.000 de animale de înaltă valoare genetică – 1 300 de bovine (22 de rase),  400 de ovine (26 de rase) și 300 de cabaline (16 rase). Acest târg reprezintă, totodată, cea mai importantă expoziție europeană de bovine de carne.

Sectoarele cele mai reprezentate la târg sunt : nutriția animală, genetica, igiena și sănătate animală, instalații de muls și echipamente pentru lapte, servicii și utilaje pentru zootehnie, grajduri, energii din resurse regenerabile, mașini agricole.