Valentin Radutiu, Julien Salemkour si ORCHESTRA NATIONALA RADIO deschid stagiunea la Sala Radio

Orchestra Nationala Radio isi lanseaza noua stagiune (2015-2016) la Sala Radio  dupa o frumoasa participare la Festivalul International „George Enescu” – in superproductia cu  Simfonia a VIII-a de Mahler si concertul de arii din Piata Festivalului.

Vineri, 9 octombrie (19.00), concertul ce inaugureaza noua stagiune a ansamblului este unul special : sub bagheta dirijorului francez JULIEN SALEMKOUR, care a fost intre 2000–2012  asistentul celebrului Daniel Barenboim ( la Opera de Stat din Berlin),  il veti aplauda la Bucuresti pe violoncelistul de origine romana  VALENTIN RADUTIU.

Acesta este unul dintre tinerii artisti romani premiati la numeroase competitii internationale si aplaudat in prezent pe marile scene de concert din afara tarii. Evenimentul reprezinta o „carte de vizita” a noii stagiuni, in cadrul careia „vedetele” vor fi tineri muzicieni romani deja aplaudati in marile sali de concert europene.  Valentin Radutiu canta pe un violoncel Francesco Rugieri (Cremona – 1686) si va interpreta in concertul de la Sala Radio  Variatiuni pe o tema Rococo, pentru violoncel si orchestra , lucrare semnata de Ceaikovski.

 

 Pentru detalii, va rugam sa consultati comunicatul de presa atasat.

 Va multumim, sa aveti o zi frumoasa!

Cristina Barbulescu

Biroul de presa 
Orchestrele si Corurile Radio