Rezidență artistică a Mirelei Trăistaru la Islip Art Museum, New York, și expoziție la Insitutul Cultural Român din New York

Mirela Traistaru afis ICRNYCu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, artista Mirela Trăistaru va participa la „The Fleiss-Giacummo-McAvoy Second NY Contemporary Art Symposium 2015″, care va avea loc în perioada 16-31 octombrie 2015. Prestigiosul simpozion internațional este organizat de Islip Art Museum (http://islipartmuseum.org/), din statul New York, în colaborare cu D. Fleiss & East West Artists International (DFEWA) (http://dfewa-international.blogspot.com/).

Participarea Mirelei Trăistaru la simpozion face parte din programul mai larg al întregii rezidențe artistice. Pe perioada rezidenței de la Islip, plasticiana română va realiza o serie de picturi inspirate dintr-un proiect personal, intitulat „Jurnal de artist”. Proiectul a fost selectat de Dorothea Fleiss (Germania), Beth Giacummo (SUA) și Jessica McAvoy (SUA), curatorii simpozionului. Lucrările realizate de toți artiștii participanți la simpozion vor fi expuse, la finalul rezidenței, la Islip Art Museum (East Islip, statul New York), dar și în alte locații oferite de parteneri: Patchogue Arts Council Gallery (Bethpage, New York) și Brickhouse Brewery (Patchogue, New York).

Mirela Traistaru 2Un al doilea eveniment va consta în expoziția personală a Mirelei Trăistaru, intitulată „Urmă, umbră, moștenire…”, la sediul ICR New York. Vernisajul este programat în 16 octombrie a. c., ora 19,00. Expoziția va include câteva zeci de desene. Cu acest prilej, artista va susține un dialog cu publicul, prilej de a-și prezenta lucrările cele mai reprezentative  – precum cele din ciclurile 2×20 (prietenii fetiței mele), Flori și florărese, Gardens sau Backstage –, sub formă de slideshow și înregistrări video. Expoziția va rămâne deschisă timp de două săptămâni, până pe 30 octombrie 2015.

Mirela Trăistaru (n. 1972, Bistrița) a absolvit Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, apoi Universitatea de Arte „Ion Andreescu”, din același municipiu transilvan (secțiile de Creație vestimentară și Pictură), și Masteratul în pictură la Universitatea de Arte București (profesor – Ștefan Câlția).  A avut numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate, participări la bienalele de la Cairo și Beijing, prezentări de modă și participări în tabere și simpozioane de creație. Se exprimă în multiple tehnici și genuri: pictură, desen, scenografie, body-art, happening, media, obiect, artă monumentală. Lucrări ale artistei se află în colecții de stat și particulare din Franța, Italia, Danemarca, Olanda, Austria, Germania, Elveția, Ucraina, Serbia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, India, R. P. Chineză, Japonia, R. Coreea, SUA, precum și în muzeele de artă din Beijing, Cairo și Sângeorz-Băi.

Expoziția de la sediul ICRNY poate fi vizitată, în perioada 16 – 30 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 și 16.00-18.00.

Intrarea este liberă.