Evgheni Vodolazkin la Radio România Cultural

Evgheni-VodolazkinMarti, şase octombrie, scriitorul rus Evgheni Vodolazkin va fi invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu în direct, la emisiunea Oraşul vorbeşte, într-un interviu special, difuzat la Radio Romania Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro.

Prezent la Festivalul Internaţional de Literatură de la Iaşi, Evgheni Vodolazkin a răspuns de asemenea întrebărilor Adelei Greceanu. Acest interviu va putea fi ascultat vineri, 9 octombrie, de la ora 18.30 la emisiunea Timpul Prezent.

Considerat revelatia literară a anului 2013, Evgheni Vodolazkin, a cărui operă este în curs de traducere în peste douăzeci de limbi, este doctor în științe filologice și specialist în literatură rusă veche, precum și autorul a trei romane în care poeticul și realul fuzionează în imagini literare cu amprentă unică în creaţia beletristică a secolului XXI.

Luni, cinci octombrie, Editura Humanitas lansează romanul Soloviov și Larionov, de Evgheni Vodolazkin, al doilea roman al autorului tradus în limba română, după Laur, romanul câștigător al Premiului Tolstoi în 2013.