Un film în format 3D provoacă ameţeli spectatorilor mai sensibili

Un film despre un cascador francez le provoacă ameţeli, la propriu, spectatorilor mai sensibili. Pelicula „The Walk” a fost realizată în format 3D, iar scenele în care protagonistul merge pe sârmă la înălţimi năucitoare au fost create foarte aproape de realitate.
Una dintre scenele uluitoare îl prezintă pe cascadorul Philip Petit, interpretat de actorul Joseph Gordon Levitt, în timp ce merge pe o sârmă între vârfurile celor două turnuri gemele din New York. Cascadorul Petit a impresionat o lume întreagă cu acest act nebunesc în 1974, dar atunci a fost imortalizat doar în fotografii. Astfel, regizorul peliculei a decis să reproducă aceste scene senzaţionale într-un film.
Printre primii spectatori ameţiţi la văzul scenelor a fost un jurnalist. Acesta şi-a recunoscut starea de rău în cadrul unei conferinţe de presă. Unii spectatori nu au rezistat şi au abandonat sala de cinema, din cauza ameţelii şi a stării de greaţă. Adevărul este că actorul principal se afla la doar trei metri şi jumătate deasupra solului.

www.jurnal.md – 5 octombrie