Ambasada SUA celebrează la Anim’est 20 de ani de la prima ecranizare a filmului „Toy Story”

Ambasadorul SUA Hans Klemm va celebra sâmbătă, 10 octombrie, 20 de ani de la prima ecranizare a filmului de animaţie „Toy Story” împreună cu copii din comunităţi dezavantajate şi cu Albert Lozano, reprezentant al studiourilor de animaţie Pixar, care au realizat acest film. Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.
La vizionarea filmului au fost invitaţi copii incluşi în programe educaţionale sau de care se ocupă ONG-urile „Ana şi Copiii” şi Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities. Povestea lui Buzz Lightyear, unul dintre personajele acestui îndrăgit film de animaţie, e o lecţie esenţială pentru tineri prin care aceştia pot înţelege importanţa diversităţii şi incluziunea în comunitate a celor consideraţi diferiţi.
Ambasada SUA a finanţat în acest an participarea lui Albert Lozano şi a lui Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing, LAIKA Studios, la festivalul Anim’est, care se desfăşoară între 2-11 octombrie în Bucureşti.
Presa este invitată la evenimentul care va include discursul ambasadorului, vizionarea filmului „Toy Story” şi o discuţie la final despre film şi metodele de animaţie folosite, cu Albert Lozano, Character Art Director al companiei PIXAR.