Mâncare de mazăre cu chorizo

Nici nu mai țin minte de unde m-am inspirat pentru felul ăsta de mâncare, dar merită încercat, pentru că aromele se combină într-un mod foarte gustos și ieșit din comun. Mâncare de toamnă!

 

DSCI2592

 

Avem nevoie de:

800 g mazăre (am folosit mazăre la conservă)

50 g chorizo

1 ceapă albă

1 lămâie

50 g nuci

sare, piper negru, boia dulce, cimbru

1 lingură de zahăr brun

ulei de măsline

Mazărea din conservă se scurge bine, nucile se macină în râșnița de cafea, ceapa se taie cubulețe, iar lămâia se dă pe răzătoare și se păstrează și zeama.

Se călește ceapa în ulei de măsline, se adaugă mazărea și chorizo, se amestecă cu mirodeniile, se lasă 5-10 minute la foc mic, se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, lingura de zahăr brun și la final, nucile măcinate. Se mai fierbe puțin, până se formează un sos foarte gustos, în care combinația de nuci, lămâie și zahăr se potrivește perfect cu aromele lăsate de chorizo…

Poftă bună!

Daniela Sîrbu