Înghețată de portocale

Se prepară la fel ca înghețata de nuci caramelizate, doar că de data aceasta vom folosi portocale. Deci, pe lângă ingredientele necesare înghețatei – și anume: DSCI2693
2 ouă
150 ml lapte
un pachet de frișcă

Vom adăuga:

2 portocale
200 grame zahăr brun

Portocalele se taie în bucățele și apoi se taie mărunt la… robot. Cine are răbdare, poate să le dea pe răzătoare, manual (eu nu am răbdare!) Se pun portocalele tăiate mărunt într-un vas mare, rezistent la foc, se toarnă deasupra cele 200 grame de zahăr brun și se lasă cel puțin o oră așa, pentru ca portocalele să “producă” cât mai multă zeamă. Apoi se fierbe compoziția la foc foarte mic aproximativ 30 de minute, ca să se lege puțin și să evităm formarea acelor de gheață în înghețată. Vom obține o “semi-dulceață” de portocale (pentru dulceață, trebuie fierte ceva mai mult)

Frișca se prepară cu 150 ml de lapte, conform instrucțiunilor de pe pachet – adică se amestecă praful de frișcă cu laptele și se bate cu mixerul pană se întărește.
Ouăle se separă – albușurile se bat separat spumă tare, iar gălbenușurile se amestecă cu “semi-dulceața” de portocale. Se adaugă frișca și spuma de albușuri și se amestecă bine. Compoziția se toarnă în boluri și se dă la congelator până îngheață.

Poftă bună!
Daniela Sîrbu