Comunicat de presă – Ambasada Italiei la Bucureşti

Senatorul Benedetto Della Vedova, Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe, a efectuat o vizită la Bucureşti în zilele de 15 şi 16 octombrie, după misiunea efectuată în ziua de 9 iulie a.c. de Domnul Ministru Gentiloni. Acesta a participat la sesiunea Bucharest Forum dedicată Politicii europene de vecinătate şi Strategiei de Securitate UE şi a avut întâlniri la cel mai înalt nivel cu contropărţile române.

În afara unei scurte discuţii informale cu Primul Ministru Victor Ponta, Senatorul Della Vedova s-a întreţinut îndelung cu Preşedintele Camerei Deputaţilor Zgonea şi cu Preşedintele Grupului de prietenie Italia-România al Camerei Deputaţilor, Domnul Deputat Neculoiu: ample puncte de vedere comune asupra necesităţii de a susţine, printr-un dialog parlamentar, relaţiile puternice existente între cele două ţări, în special făcând faţă numeroaselor provocări cu care se confruntă UE (migraţia neregulată, terorismul, instabilitatea propriilor vecini).

Perspectivele promiţătoare ale creşterii economice româneşti şi susţinerea iniţiativelor întreprinzătorilor italieni au făcut obiectul întâlnirii cu Ministrul Finanţelor Eugen Orlando Teodorovici. Domnul Secretar de Stat Della Vedova s-a întâlnit de asemenea cu Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi cu omologul său Daniel Ioniţă: tematicile abordate au fost numeroase, având obiectivul de a asigura un dialog deschis şi concret bazat pe prietenia dintre Italia şi România, solidaritatea europeană şi parteneriatul NATO. La sfârşit Senatorul a vizitat şantierul noii linii de metrou 5 din Bucureşti, în construcţie, a cărei licitaţie a fost adjudecată de Astaldi.